Şekersiz Beslenmenin Faydaları Nelerdir?

Şekersiz Beslenmenin Faydaları Nelerdir?

Günümüzde sağlıklı bir şekilde beslenmek tüketim alışkanlığımızın değişmesiyle bir hayli zorlaşmıştır. FAST FOOD tüketiminin artması ile şeker tüketiminin artması uzun vadeli tüketimle beraber çeşitli sağlık problemlerine yol açmaktadır. Bu problemlerle karşı karşıya kalmamak için sağlıklı beslenmek gerekir. Günümüzde de sağlıklı beslenmek ve sağlıklı bir şekilde kilo verebilmek için şekeri minimum derecede tüketmek gerekmektedir. Peki ama şekersiz beslenmenin faydaları nelerdir? Vücudumuz için gerekli olan şeker oranını meyve ve sebzelerden karşılayarak tüketebiliriz. Daha fazla tüketilen şeker vücudumuza zarardan başka bir şey vermeyecektir. Şimdi gelin şekersiz beslenmenin faydaları nelerdir? tüm detaylarıyla inceleyelim. 

  • Şekersiz Beslenme Kilo Verdirir

Şekersiz beslenmenin faydaları arasında en ilk sıralarda kilo vermek gelmektedir. Çünkü kilo almamıza en büyük etken şeker tüketimidir. Fazla şeker tüketimi ile kan şekerini hızlıca arttırır ve bunun sonucunda ise pankreas aşırı insülin salgılayacaktır. Bu şekerin fazla olan kısmı yağ olarak depolanır. Fazla şeker alımıyla beraber kan şekeri hızlıca düşer ve kişide sürekli acıkma hissine sebep olur.  Tabi bu acıkma hissi de kilo vermek isteyenler için bir hayli zorlayıcı olmaktadır. Sağlıklı kilo vermek ve vücudunuz için gerekli kiloya ulaşabilmek için şeker tüketimini en aza indirmekte fayda vardır.

  • Şekersiz Beslenme Bağışıklık Sistemini Güçlendirir

Vücudunuzun hastalıklara karşı dirençli olması için bağışıklık sisteminizin sağlıklı bir şekilde çalışması gerekir. Bağışıklık sağlığını da tükettiğimiz besinler ile güçlendirebilir veya tam aksine düşürebiliriz. Tam da bu yüzden sağlıklı beslenmek ve vücudumuz için gerekli vitaminleri almak oldukça önemlidir. Fakat şeker tüketimi bağışıklığımızı düşürecek yiyecekler arasında yer almaktadır. Şeker tüketimini en aza indirerek şekerin bağışıklık sistemine verdiği zararı en aza indirmiş olursunuz.

Şekersiz Beslenme Ödem Attırır

Hemen hemen herkesin atması gereken bir ödemi vardır. İşte vücudumuzdaki bu ödemler de tükettiğimiz fazla şeker gibi sağlıksız ve fazla tüketilen yiyeceklerden oluşmaktadır. Kan dolaşımı sayesinde vücudumuzun her yerine taşınan şeker özellikle de göbek, kalçalar, göğüsler ve üst bacakta toplanarak yağa ve ödeme dönüşmektedir. Şekeri en aza indirerek ödem oluşumunun önüne geçebilirsiniz. 

Şekersiz Beslenme Kronik Hastalık Riskini Azaltır

Birçok olumsuz hastalığa neden olan şeker tüketimi fazla olursa bir zaman sonra belirli kronik hastalıklara neden olabilmektedir. Bu hastalıkların arasında obezite, diyabet, kanser, ülser, diyabet, atım, felç, astım, kalp hastalıkları ve tansiyon gibi birçok hastalığı tetiklemektedir. Şekersiz beslenmenin faydaları nelerdir? diye sorduğumuzda en önemli cevaplarından birisi şüphesiz ki kronik hastalık riskini azaltmasıdır. En önemli tetikçilerinden biri olan şeker tüketimi en aza indirmekle kronik hastalık riskini sizler de azaltabilirsiniz. 

Şekersiz Beslenme Hormon Dengesini Düzenler

Fazla şeker tüketimi ile organlarımız doğru çalışmaz. Bu doğru çalışmayan organlar da hormonların normal düzenini bozarak istemediğimiz olumsuz etkilerle karşı karşıya kalırız. Çünkü normal seviyelerde olması gereken hormonlar çok üst seviyede olursa vücudumuz olumsuz tepkiler vermeye başlar. Şekersiz beslenme ile hormon dengeniz düzende kalır.

1.1 Şekersiz Beslenme Nedir? 

Şekersiz beslenmenin faydaları nelerdir? sorusunu cevapladık peki ama şekersiz beslenme nedir? Sağlığımız için tüketimine dikkat etmemiz gereken şeker tüketimi ne derece olmalıdır bilmeli ve ona göre dikkat etmeliyiz. Şekerin herhangi bir besin değeri olmadığı için bunun aksine de kalorisi oldukça yüksek olduğu için tüketimi önerilmemektedir. Bazı sağlık sorunları olanlar veya aşırı kiloya sahip olanlar şekersiz beslenme nedir? sorusunu sormakta ve detayları merak etmektedir. 

Şekersiz beslenme ile tükettiğiniz gıdaların içerisinde şeker ilavesi olmaması gerekmektedir. Paketli gıdaların yanı sıra meyveler, tahıl ve bazı karbonhidratlı besinlerde şeker olacağı için bu gıdaların da tüketiminde azalma önerilmektedir. Böylelikle şekersiz beslenme ile oluşabilecek zararların önüne geçebilir ve vücudunuzun sağlığını dengede tutabilirsiniz. 

Bu Haberi Paylaş!