2022 Yılında Yeşil Çayın Sağlığa Faydaları!

2022 Yılında Yeşil Çayın Sağlığa Faydaları!

Yeşil çay, sağlığa faydaları nedeniyle oldukça ilgi görmüştür ve özellikle Doğu Asya'da dünya çapında binlerce yıldır tüketilmektedir. Camellia sinensis bitkisinin (genellikle "çay bitkisi" olarak adlandırılır) yaprak ve tomurcuklarından yapılan, farklı lezzet profillerinin yanı sıra farklı işleme ve hazırlama yöntemlerine sahip düzinelerce farklı yeşil çay türü vardır.
Hangi tür yeşil çayın tadını çıkarırsanız çıkarın, dünyanın en sağlıklı içeceklerinden biri olduğunu ve tepeden tırnağa sağlığa büyük faydaları olduğunu bilerek kolayca yudumlayabilirsiniz! Sadece şekersiz yeşil çay içtiğinizden emin olun, çünkü eklenen şeker, doğal lezzetli aromasının yanı sıra herhangi bir sağlık faydasını da dengeleyecektir.

 

Çürük Oluşumunu Önleyin

Yeşil çaydaki antioksidanlar, güçlü bakteri öldürme özelliklerine sahiptir ve yeşil çay içmek ayrıca tükürüğün ve diş plağının asitliğini düşürür. Çok sayıda çalışma ve araştırma, düzenli olarak şekersiz yeşil çay içmenin çürüklere karşı korunmaya ve diş çürümelerini önlemeye yardımcı olabileceğini göstermiştir.

Dişeti Sağlığınızı Arttırın

Yeşil çay, anti-inflamatuar faydaları olan flavonoidler içerir. Düzenli olarak yeşil çay içmek diş eti iltihabını, diş eti iltihabını ve diş eti hastalığının en erken evresini azaltmaya yardımcı olabilir. Yeşil çayın iltihaplanmaya dayalı diğer sorunlarına yardımcı olduğu gösterilmiştir: akne, sedef hastalığı ve kepek gibi cilt hastalıkları, artrit ve daha fazlası.

Daha İyi Nefes

Ağız kokusuna esas olarak ağız içi bakteriler neden olur. Antibakteriyel özelliği ile yeşil çay ağzımızda koku oluşturan mikropları öldürür! British Columbia Üniversitesi'nde yapılan bir araştırmada, araştırmacılar, yeşil çay tozu veya diğer kötü nefesi azaltan maddeler verildikten sonra insanların ağızlarındaki kokulu bileşiklerin seviyesini ölçtüler.
Bu çalışmada yeşil çay, nane, sakız ve maydanoz tohumu yağından daha iyi performans gösterdi!

Kanser Riskini Azaltın

Oksidatif stres ve hasar, kanser gelişimine katkıda bulunur ve birçok çalışma, düzenli yeşil çay içenlerin (mükemmel bir antioksidan kaynağı) çeşitli kanser türlerini geliştirme olasılığının önemli ölçüde daha düşük olduğunu göstermiştir.
Ağız kanseri dahil. Ağızlarında kanser öncesi lezyonları olan hastalara yeşil çay özütünün verildiği bir Texas Üniversitesi çalışmasında, yeşil çayın ağız kanserinin ilerlemesini yavaşlattığı gösterildi. İnme ve tip 2 diyabet gibi diğer ciddi sağlık sorunları ve hastalıkları riskinin azalması, ayrıca düzenli yeşil çay tüketimi ile bağlantılıdır.

Kalp Sağlığınız Koruyun

Yeşil çay, önemli miktarda flavonoidler ve polifenoller, “kötü” (LDL) ve toplam kolesterol seviyelerini, kan basıncını, trigliseritleri ve kan yağlarını azaltarak kalbi koruyan güçlü antioksidanlar içerir. Düzenli olarak yeşil çay içmek kan pıhtılaşması riskini azaltabilir, kan damarı fonksiyonunu iyileştirir ve arteriyel tıkanma oranlarını düşürür.

Beyin İşlevini ve Sağlığını Destekler

Yeşil çayda bulunan hem kafein hem de amino asit L-theanine, beyin işlevini ve sağlığını iyileştirmek için birlikte çalışır.
Yeşil çay, kahve kadar kafein içermez: Bir yanıt üretmek için yeterli kafein içerir, ancak dikkat dağıtıcı gergin etkiye neden olmak için yeterli değildir; bu, yeşil çayın uyanık kalmanıza ve odaklanmanıza yardımcı olabileceği anlamına gelir!

Metabolizmayı Hızlandırır

Yeşil çay, kısa vadede metabolik hızı artırabilir,
ve bazı araştırmalar, günde birkaç fincan şekersiz yeşil çay içmenin, özellikle göbek yağında olmak üzere kilo kaybına yol açabileceğini gösteriyor.

 

Tüm sağlıklı içecek ve yiyecek seçeneklerinde olduğu gibi, şekersiz yeşil çay içmek tek başına mucize bir tedavi veya çözüm değildir ve iyi bir ağız ve genel sağlık bakımı rutinine dahil edilmelidir.
Ancak güçlü ve güçlü antioksidanlarla dolu yeşil çay, muhtemelen dünyanın en sağlıklı içeceği olabilir! Tarihsel olarak, yeşil çay başlangıçta imparatorlar, soylular, Budist rahipler ve bilim adamları tarafından tüketildi ve ödüllendirildi. Bugün yeşil çay, lezzetli tadı ve sağlığa faydaları nedeniyle herkes tarafından içilebilir!

Bu Haberi Paylaş!