Restoratif Diş Tedavisi Nedir, Nasıl Yapılır?

Restoratif Diş Tedavisi Nedir, Nasıl Yapılır?

Restoratif diş tedavisi; hasar gören, çürümüş ya da kırılmış olan dişleri düzeltme tedavisidir. Restoratif diş hekimleri bu konuda ister bir isterse bütün dişlerinizi diş eti hastalığı ya da diğer diş rahatsızlıkları sebebiyle kaybetmiş olsanız da gülümsemenizin tekrar harika görünmesini sağlamak adına değişik teknikler kullanmaktadır.

Restoratif diş hekimleri; diş implantlarına, kronlara ve köprülere, kaplamalara ve diğer kozmetik prosedürlere ihtiyacı olan hastalarla çalışmaktadırlar. Bunların yanında travma ya da hastalık nedeniyle dişlerini kaybetmiş hastalara da restoratif tedavisi uygulayan hekimler vardır.

Restoratif Diş Tedavisi Nedir?

Restoratif diş tedavisi, çürük ya da hasar görmüş dişlerin tedavisi sürecini içerisine almaktadır. Bir dişin kazayla kırılması ya da diş eti hastalığı sebebiyle bazı dişlerin kaybedilmesi durumlarında bu tarz tedaviler devreye girer. Restoratif diş tedavisinde öncelikle ağzınızın muayenesine ve dişlerinizin durumuna göre ne tür bir tedaviye ihtiyacınız olduğuna karar verecektir.

Restoratif diş hekimleri; kronlar ve köprüler, kaplamalar, implantlar ve periodontal cerrahi gibi hem kozmetik hem de rekonstrüktif prosedürleri uygulamak üzere eğitim almışlardır. Dişlere ve diş etlerine asıl bakmanız gerektiği konusunda tavsiyeler bulunmaktadır.

Restoratif Diş Tedavisi Nasıl Yapılır?

Restoratif diş tedavisinde ilk adım, neyin düzeltilmesi gerektiğini bilmektir. Bu kesinlikle hastanın dişlerini ve diş etlerini incelemenin yanı sıra gerektiği zamanlarda da röntgen ve diğer taramalar gibi testler yapmayı içerir. Sorunun teşhis edilmesinin hemen ardından diş hekiminiz ihtiyaçlarınıza ve bütçe kısıtlamalarınıza göre sizin için bir tedavi planı uygular.

Restoratif diş tedavisi, dişlerin onarımı, değiştirilmesi ve restorasyonu ile ilgilenen diş hekimi dallarından bir tanesidir. Bu tarz tedaviler genellikle “kozmetik diş hekimliği” veya “estetik diş hekimliği” olarak isimlendirilir. 

Restoratif diş tedavisinde aşağıdaki uygulamalar ön plandadır:

•    Diş implantları
•    Diş beyazlatma
•    Diş rengindeki dolgular
•    Porselen kronlar ve köprüler
•    Travma ya da geçimsel bozukluklar
•    Hasar görmüş dişlerin tedavi edilmesi
•    Diestema olarak isimlendirilen dişlerin arasındaki boşluğun kapatılması

Bu Haberi Paylaş!