Diş Beyazlatma (Bleaching) Nedir? Nasıl Yapılır?

Diş beyazlatma tedavisi (Bleaching); dişlerin renginin açılarak beyazlaştırma işlemidir. Dişlerin rengi genetik olarak ya da beslenme alışkanlıklarına bağlı olarak daha sarı veya zamanla daha koyu renge dönebilir. Düzenli ve sık fırçalama alışkanlığına haiz olmanıza ragmen dişlerinizin rengi beyazlaşmayabilir. Bu renk sizin ten renginize benzer biçimde sabittir. Estetik bir gülümseme için dişlerinizin formu ve biçimi ile beraber beyaz, canlı bir renk tonunda olması da istenir. Beyaz ve canlı bir diş rengi yüzyıllardır estetik gülüştasarımında aranan özelliklerin en temel gereklilikleri arasında sıralanmıştır. Diş beyazlatma işlemi sıhhatli olan bütün dişlere uygulanabilir.

Dişlerinize yapılacak diş beyazlatma işlemi için en doğru sonucu diş doktorunuz verecektir. Diş hekimi muayenesi ile beyazlatma için dişlerinizin müsait olup olmadığına karar verilebilir ve ortalama olarak hangi beyazlığa gelebileceğini size bir renk skalası üzerinden örnekleyerek gösterebilir. Bu estetik tedavi şekli çok kolay ve ağrısız bir uygulamadır. Diş beyazlatma işleminde doktorunuz once diş etlerinizi dokuları koruyucu silikon bir madde ile izole eder. Daha sonrasında ağartma jelini dişlerinizin yüzeyine yayıp jeli daha etken hale getirmek için lazer bir ışık kullanır. Bu tedavi işlemi vakit olarak ufak farklılıklar gösterebilirken çoğu zaman 20-25 dakikalık seanslar olarak tedavi süresi belirlenmektedir.

Beyazlatma işlemi esnasında biraz hassasiyet hissetmeniz normaldir. Hassasiyetin derecesine nazaran doktorunuz işleme devam edip etmeyeceğine karar verir. Tedavi işleminden sonra birtakım renkli gıda ve içeceklerden uzak durmanız gerekecektir. Özellikle sigara,kahve,çay,alkol ve doktorunuzun belirteceği meşrubat ve gıdaları kısa bir süreliğine tüketmemeniz beyazlatmanın başarısı için oldukça önemlidir. Beyazlatma sonrası edindiğiniz daha beyaz diş renginiz yeniden sizin ağız bakımı ve beslenme şeklinize nazaran muayyen bir zaman sonrasında eski rengine dönmeye başlayacaktır. Diş rengini beyazlaştırma işleminin tamamen kozmetik bir işlem olduğu unutulmamalıdır. Yılda doktorunuzun önerisi ile bir kaç kere tekrarlayabilirsiniz. Diş beyazlatma işlemine uygun olup olmadığınıza karar verilmesi için dişlerinizin yapısı ayrıntılı olarak muayene edilmeli, beyazlatma işlemi öncesinde diş taşı ve diş eti temizliği hatta lekeler giderilmelidir. Dişeti hastalığı olan kişilerde ancak bir diş eti uzmanı veya dişhekimi tarafınca lüzumlu tedaviler yapılmasının ardından diş beyazlatma işlemi yapılması gerektiği unutulmamalıdır. Tüm sıhhat tedavi sistemlerinde olduğu şeklinde diş hekimliğinde de doktorların ortak konsulatasyon sonrası tedavi şeklini belirlemesi tedavinin kalitesini ve başarısını artırabilir.

Diş Beyazlatma Tedavisi Hakkında Sağlıklı Bilgi Alın!

Alacağınız tedavi hakkında emin değilseniz, veya durumunuzla ilgili kafanızda soru işaretleri varsa, kliniğimize gelmeden size uzaktan destek vermek isteriz.

Aşağıdaki tedavi başlıklarına tıklayarak uyguladığımız diğer sağlık hizmetleri hakkında daha detaylı bilgi alabilirsiniz.